torsdag 27 januari 2011

det här med att passa in


en vän, vi kan kalla henne gunnel, ska gå på matbaren för första gången idag och jag tar nu en sekund att dra upp några riktlinjer.
  • att be om en till av de datummärkta brödpåsarna är inte att rekommendera.
  • blir du förvirrad ibland alla bestick, ät med fingrarna, det gör alla japaner. även kockar.
  • följande ord och samtalsämnen som kan vara bra att säga lite extra högt när servisen närmar sig är: ska vi ta fäviken i mars? jo, jo det är klart att vi ska vara nöjda med silver. tänk lite andre petrini-stil sådär fast kalljäst liksom.
  • fråga vilket mikrorosteri som förädlat bönorna, som du tar förgivet är en geisha eller kenya githima AA och beställ en portland.
  • till sist är det populärt att trycka en hunka i garderobiärens hand och slänga ur sig "hälsa mathias" halvvägs ut genom dörren.
smakar det inte ligger det en utmärkt grillkiosk utanför grand där kockarna själva krubbar efter service. lycka till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar