tisdag 30 november 2010

with a little help from my friends


som tidigare nämnt har jag flyttat in i ett nytt kvarter bestående av många olika kreativa uttryck. såsom lägenheterna i den forna textilfabriken är utformade är det också många som har studio, ateljé eller vad det nu må vara, hemma. eftersom kreativa yrken eller hobbyutövande för den delen underlättas och blir mycket roligare av likasinnade har jag tänkt på en sak.

housebook.

tänk dig ett facebook som bygger på ditt hus där du bor. en fasad där du flyttar in och formar ditt fönster till en del av dig. tittar man in i fönstret kan man se vem du är och vad du pysslar med. kanske bor det en webdesigner vägg i vägg med dig som kan hjälpa dig med din hemsida. eller så har du en till modesigner på plan tre som vill beställa tyg med dig , låna ut sin overlock-maskin nångång ibland och sen kan ni göra en visning tillsammans. kanske behöver formgivaren på femman en copy i ett projekt som kan leda till andra uppdrag.

min poäng är att the world wide web är ett utmärkt verktyg för att få reda på vilka som finns i vår närhet om vi nu inte springer in i varann i tvättstugan (nej hur skulle vi kunna göra det, här lämnar ju alla in på wash and fold). och efter big brother och liknande skräckexempel är det väl ingen som vågar bo i kollektiv längre, det här är kanske så nära vi kan komma. ta fördelarna av gemenskapen och skippa bråken om disken.

en bra början vore väl att lägga till en location-tjänst hos linkedIn, vem är med mig?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar