tisdag 30 november 2010

sälj till vilket pris?


läser om blondinbella och hennes nyblivna chefredaktörskap. kommentarsfälten svämmar över av hela taggbuskarna med en del rosor dessemellan. såklart uttalanden om att journalisthögskolan kan kyssa sig nånstans om dom når får kåren att vässa pennorna extra skarpt men det finns saker att ha i åtanke.

1. hon är ung och har skapat sitt namn i ett helt annat forum med en publik som är mer intresserade av hennes nagellack än hennes diplom.
2. hon gör det säkerligen med stora mått pr-tankar i bakhuvudet.

om detta är moraliskt pk eller inte, det är snarare det som är frågan, inte hurvida jmk ska åka i "plus" soptunna eller ej. skapa rubriker genom plumpa uttalanden är också en konst, det finns väl bara ingen 4-årig utbildning för det än. så, ska man prisa henne för hennes förmåga att reta upp gammelmedia in absurdum eller ska man hylla hennes street smarts och haka på tåget när det är i rullning? ser ledarskribenterna på stora stygga morgontidingen bara rött för att hon attraherar en köpstark girlpower målgrupp som inte ens kan stava till tes och slutsats?

jag har inga diplom och jag vet inte ens hur man räknar högskolepoäng men jag är kluven. kanske är det bäst för nu att bara skaffa henne en mediarådgivare, om hon nu har förmågan att lyssna på nåt annat än sina egna råd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar